Τα τελευταία Νέα του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης


-


 

Καλωσήλθατε στην Ιστοσελίδα του Ηνίοχου
Το φθινόπωρο του 2001 το Υπουργείο Εξωτερικών, η Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού, το ΣΑΕ της Περιφέρειας της Ευρώπης και η ΚΕΔΚΕ, με τη συμπαράσταση του Ελληνικού Κοινοβουλίου, πήραν την πρωτοβουλία να ιδρύσουν το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης, ένα θεσμό στον οποίο συμμετέχουν οι Έλληνες της Ευρώπης που εκλέγονται και δραστηριοποιούνται στις τοπικές ή περιφερειακές αρχές και διοικήσεις των τόπων κατοικίας τους.....
Διαβάστε περισσότερα

2η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας (10/1/18 & 19-30/6/18)

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και με τη χορηγία του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Ιβάν Σαββίδη», διοργανώνουν τη 2η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας.
... Διαβάστε περισσότερα

Στα Ιωάννινα από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ (30/11/2017)

Στο επίκεντρο του Συνεδρίου η μεταρρύθμιση στο μοντέλο λειτουργίας του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης, με βασικούς άξονες την αποκέντρωση και την τοπική ανάπτυξη

Με κεντρικό μήνυμα " Αλλάζουμε. Το Κράτος, τις ζωές μας, την Ελλάδα", η ΚΕΔΕ διοργανώνει το Ετήσιο Τακτικό της Συνέδριο από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έως το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017, στα Ιωάννινα στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου Grand Serai.
... Διαβάστε περισσότερα

Συνάντηση Σαραντοπούλου - Μπουτάρη στη Βιέννη (27/11/2017)

Επίσκεψη στη Βιέννη, της Αυστρίας πραγματοποίησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων Σπύρο Πέγκα. Το ταξίδι για την προβολή της Θεσσαλονίκης (23-24 Νοεμβρίου) έγινε στο πλαίσιο της δράσης του Τμήματος Τουρισμού «Διπλωματία Πόλεων».
... Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 3ης Συνεδρίασης της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου (17/11/2017)

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 3ης συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.
... Διαβάστε περισσότερα

3η Συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης (18/10/2017)

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017, και ώρα 10.00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί η 3η συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης.
... Διαβάστε περισσότερα

Τα Ελληνικά στα νηπιαγωγεία της Αυστραλίας (17/10/2017)

Οι αγώνες της ομογένειας για τη διατήρηση και διάδοση της Νεοελληνικής γλώσσας στην Αυστραλία απέκτησαν έναν ισχυρό, έστω και πρόσκαιρα, σύμμαχο, και δεν είναι κανένας άλλος από τον υπουργό Παιδείας της χώρας, Simon Birmingham.

Αρκεί, βέβαια, να το θέλουν και οι ίδιοι οι ομογενείς.
... Διαβάστε περισσότερα

Βράβευση για την Ακαδημία Αξιών (10/10/2017)

H Ακαδημία Αξιών που ιδρύθηκε ώς κοινωφελές Ίδρυμα από την Ελληνίδα Φιλόλογο και Κοινωνιολόγο Ιωάννα Ζαχαράκη, Αντιπρόεδρο του Δικτύου Αιρετών Ευρώπης με έδρα το Solingen βραβεύτηκε από το Ίδρυμα KNUPP με το βραβείο KURT KREUSER PREIS 2017. Το βραβείο συνοδεύεται με το ποσό τον 4.000 ? και αναδικνύει το σημαντικό ανθρωπιστικό, εκπαιδευτικό έργο της Ακαδημίας Αξιών. Ο κύριος Biermann από το προεδρείο του Ιδρύματος εξήρε κατά την διάρκεια της απονομής του βραβείου την αναγκαιότητα αυτού του έργου στην σημερινή Κοινωνία. Το πρόγραμμα διαπαιδαγώγησης αξιών της Ακαδημίας προετοιμάζει και εκπαιδεύει την νεολαία για τις επίκαιρες προκλήσεις της σημερινής Κοινωνίας, αναπτύσει ικανότητες της αυτοκριτικής, της συνύπαρξης, της αυτοσυγκράτησης για την αντιμετώπιση αντιπαραθέσεων και στηρίζει τους γονείς για μια ανθρωπιστική ανατροφή με γνώμονα της αξίες. Η βράβευση με το μεγαλύτερο ποσό που απένειμε το Ϊδρυμα KNUPP στοχεύει στην αναγνώριση του έργου της Ακαδημίας Αξιών για να γίνει έτσι αυτό γνωστότερο.
... Διαβάστε περισσότερα

4η Συνεδρίαση-Τηλεδιάσκεψη της Εκτελεστικής Γραμματείας του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης (26/09/2017)

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, και ώρα 14:00 - Κεντρικής Ευρώπης (15:00 ώρα Ελλάδος), θα πραγματοποιηθεί η 4η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης.
... Διαβάστε περισσότερα

Εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα (Μ.Α.) στη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας του Παν/μίου Λευκωσίας (18/08/2017)

ΤΤο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι τον Σεπτέμβριο του 2017 θα προσφέρουν για τρίτη χρονιά το εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα (Μ.Α.) στη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας.
... Διαβάστε περισσότερα

Κάλεσμα Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη κατά τη 4η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού στην Αρχαία Ολυμπία: Αναγκαία η συστράτευση όλου του Ελληνισμού στον κοινό εθνικό στόχο της ανάκαμψης της χώρας (31/07/2017)

Η Ελλάδα του αύριο μπορεί να διαμορφωθεί με τη δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου συνεργασίας των Ελλήνων ανά την υφήλιο

Στην αναγκαιότητα σύμπραξης και συνεργασίας όλου του ελληνισμού ανά την υφήλιο, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της ανάκαμψης της Ελλάδας, καθώς και στην υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας να αποκτήσουν οι ομογενείς δικαίωμα λόγου και ψήφου, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στη 4η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού που πραγματοποιείται στην Αρχαία Ολυμπία.
... Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοβουλίες του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη για να επεκταθεί σε παγκόσμιο επίπεδο το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης (25/07/2017)

«Σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης δημιουργούμε το Παγκόσμιο Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών. Ένα δίκτυο που θα συμβάλει προκειμένου να υπάρξουν οι προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν στην ελληνική ομογένεια να βρεθεί στην πρώτη γραμμή για την ανασύνταξη της χώρας». Σ' αυτή την επισήμανση προχώρησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι με τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης.
... Διαβάστε περισσότερα

3η Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης (19/07/2017)

Τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017, και ώρα 13.30 στα γραφεία της ΚΕΔΕ, Γενναδίου 8, στον 6 όροφο, θα πραγματοποιηθεί η 3η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης.
... Διαβάστε περισσότερα

11η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε) (18/07/2017)

Στην Αθήνα από τις 23 έως και τις 26 Ιουλίου 2017 πρόκειται να πραγματοποιηθεί η 11η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωση Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε).
... Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα «Διαδρομές στη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης γλώσσας» για διδάσκοντες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (06/07/2017)

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας ανακοινώνει τη νέα περίοδο του εξ αποστάσεως επιμορφωτικού προγράμματος «Διαδρομές στη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας» για διδάσκοντες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (http://diadromes.greek-language.gr). Τα μαθήματα ξεκινούν τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 και διαρκούν 10 μήνες. Αιτήσεις εγγραφής γίνονται δεκτές από 03-07-2017 μέχρι και 18/09/2017 στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.greek-language.gr/routes
... Διαβάστε περισσότερα

Στο Σουηδικό κοινοβούλιο ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης. - Επίσκεψη στην Ελληνική Πολιτιστική Στέγη της Στοκχόλμης (18/05/2017)

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Στοκχόλμη όπου έχει σειρά επαφών με αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Σουηδίας και μέλη της ελληνικής ομογένειας, επισκέφθηκε το Σουηδικό κοινοβούλιο, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης από τον Έλληνα βουλευτή Σουηδίας Σ. Δελλή.
... Διαβάστε περισσότερα

Βράβευση της Λεσβου στο Ντίσσελντορφ (28/04/2017)

..Είχαμε την τιμή να είμαστε παρόντες και να ζήσουμε τις ξεχωριστές στιγμές της απονομής του Βραβείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην συναυλιακή αίθουσα Tonhalle στο Ντίσσελντρορφ, το οποίο φέτος απονεμήθηκε στο Δήμο Λέσβου και το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Καρά Τεπέ.
... Διαβάστε περισσότερα

Τον πυρήνα της φιλοσοφίας που θα έχει το νέο Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού περιέγραψε σε ομογενείς του Καναδά, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ. (24/03/2017)

Τον πυρήνα της φιλοσοφίας που θα έχει το νέο Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού περιέγραψε σε ομογενείς του Καναδά ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ.
... Διαβάστε περισσότερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 18/19 Μαρτίου 2017, στη Φρανκφούρτη, η 22η Πανευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας της Ομοσπονδίας Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη. (23/03/2017)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαρτίου 2017, στην πόλη της Φρανκφούρτης, η 22η Πανευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας της Ομοσπονδίας Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη. Η συμμετοχή των νέων ξεπέρασε τους 400 νεολαίους, αριθμός που μας δίνει την δύναμη και το κουράγιο να συνεχίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι.
... Διαβάστε περισσότερα

Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας με θέμα «Thessaloniki 1915-1918/A city at war, a city in transformation» (15/03/2017)

Στις 8.3.2017, πραγματοποιήθηκαν στο Πολεμικό Μουσείο της Σουηδίας (Armemuseum) τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με θέμα «Thessaloniki 1915-1918/A city at war, a city in transformation».

Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο φωτογραφικής έκθεσης, η οποία ξεκίνησε με πρωτοβουλία του εν λόγω Μουσείου, το 2014, με τίτλο «Εικόνες από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο - μια σειρά εκθέσεων»
... Διαβάστε περισσότερα

Ουκρανία: Σε ελληνικούς ρυθμούς χτύπησε η καρδιά των Ελλήνων του Σαρτανά, με την επίσκεψη του ΥΦΥΠΕΞ Τ. Κουίκ (20/02/2017)

Σε ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα ελληνικά χωριά της Ουκρανίας που επλήγη περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο από τα δεινά του πολέμου, το Σαρτανά, με περίπου 10.000 Έλληνες κατοίκους, ξεκίνησε τη δεύτερη μέρα της περιοδείας του στην ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ.
... Διαβάστε περισσότερα

Μήνυμα του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: «Εργαζόμαστε όλοι μαζί προκειμένου αναδείξουμε την πανανθρώπινη διάσταση της Ελληνικής Γλώσσας. Η ΚΕΔΕ θα συνεχίσει να στηρίζει με θέρμη ανάλογες πρωτοβουλίες» (13/2/2017)

Εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη, ο Α' Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτριος Καφαντάρης επισκέφθηκε τη Νάπολη, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για την παγκόσμια μέρα ελληνικής γλώσσας . Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, ο κ. Καφαντάρης παραβρέθηκε στη Βασιλική San Giovanni Maggiore, ανάμεσα σε εκατοντάδες παιδιά κλασικών Λυκείων και παιδιά της ομογένειας σε ένα Λογοτεχνικό Μαραθώνιο, παρουσία του Πρέσβη της Ελλάδας στην Ιταλία Θ. Δεμίρη και του Δημάρχου της Νάπολης Luigi de Magistris.
... Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού προς τους εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας της Ουκρανίας (10/2/2017)

Καλησπέρα σας. Κάνατε πολλά χιλιόμετρα για να έρθετε στο Κίεβο, να σας συναντήσω και να με συναντήσετε. Είναι μεγάλη τιμή και πολύ ευχάριστη έκπληξη και ένδειξη της δυνατότητας που έχουμε εμείς οι Έλληνες να κρατάμε τα συναισθήματά μας και να τα προσφέρουμε απλόχερα.
... Διαβάστε περισσότερα

Στη Λευκωσία, η πρώτη συνάντηση για το Μνημόνιο Συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου για θέματα αποδήμων (6/2/2017)

Πραγματοποιήθηκε την 1η Φεβρουαρίου, στη Λευκωσία, η πρώτη συνάντηση της Επιτροπής Εργασίας Ελλάδας και Κύπρου που συντονίζει την υλοποίηση των προνοιών του αναβαθμισμένου Μνημονίου Συνεργασίας τους για θέματα αποδήμων, το οποίο υπογράφηκε τον περασμένο Νοέμβριο μεταξύ των δυο χωρών. Στην επιτροπή συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς ο επικεφαλής της ΓΓΑΕ κ. Μιχάλης Κόκκινος και η Δ/ντρια Ευρώπης της ΓΓΑΕ κα Ε. Παπαδάτου.
... Διαβάστε περισσότερα

Εκδήλωση της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Σουηδία και της Ελληνικής Πολιτιστικής Στέγης Στοκχόλμης. (3/2/2017)

Το βραβείο του ιδρύματος Ούλοφ Πάλμε, παρέλαβε ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός (φωτό), από την χήρα σύζυγο του δολοφονημένου πρώην πρωθυπουργού της Σουηδίας, Λίσμπετ Πάλμε, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του σουηδικού Κοινοβουλίου, παρουσία μελών της οικογένειας Πάλμε, εκπροσώπων του ιδρύματος, της σουηδικής κυβέρνησης, της ελληνικής κοινότητας, μελών σουηδικών ανθρωπιστικών οργανώσεων, καθώς και Σουηδών εθελοντών.
... Διαβάστε περισσότερα

Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών (CEMR) εξελέγη σήμερα στο Μάαστριχτ ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης (12/12/2016)

Με ομόφωνη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών (CEMR) το οποίο συνεδρίασε σήμερα στο Μάαστριχτ, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης εξελέγη Αντιπρόεδρος του οργάνου για την περίοδο 2017-2019
... Διαβάστε περισσότερα

Με τη συμμετοχή 2000 παρατηρητών και 380 συνέδρων ολοκληρώθηκε το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη - Η Απόφαση του Συνεδρίου (05/12/2016)

Γ. Πατούλης Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Βρισκόμαστε σε μια νέα μέρα για την Αυτοδιοίκηση - Ενωμένοι και αποφασισμένοι υπερασπιζόμαστε και διαφυλάττουμε το κύρος του θεσμού.
... Διαβάστε περισσότερα

Τα ελληνικά θα διδάσκονται στα σχολεία της Ρωσίας (29/11/2016)

Τα ελληνικά ως ξένη γλώσσα επιλογής θα διδάσκονται από την 1η Ιανουαρίου 2017 στα σχολεία της Ρωσίας, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση και έγκριση των εκπαιδευτικών εγχειριδίων που υπέγραψε η Ρωσίδα υπουργός Παιδείας, Όλγα Βασίλιεβα, στις 10 Νοεμβρίου.
... Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ(28/11/2016)

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι κάνει έναρξη το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη, Συνεδριακό Κέντρο « Ιωάννης Βελλίδης » από την Πέμπτη 1 έως το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 Στο Συνέδριο θα συζητηθούν σε ειδικές θεματικές ενότητες ζητήματα όπως η μεταρρύθμιση του κράτους και η υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου οργάνωσης της Δημόσιας Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης, τα οικονομικά των Δήμων και η πρόσβαση στα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα χρηματοδότησης, η συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης Α' Βαθμού στην τοπική ανάπτυξη, τα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής που υλοποιούν οι Δήμοι αλλά και η αναβάθμιση της καταστατικής θέσης και του ρόλου των αιρετών.
... Διαβάστε περισσότερα

Μ. Κόκκινος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Δίνουμε προτεραιότητα στη δικτύωση των απανταχού ομογενών μας (22/11/2016)

Συγχαρητήριες επιστολές στους ομογενείς οι οποίοι εξελέγησαν στις τελευταίες ομοσπονδιακές και πολιτειακές εκλογές στις ΗΠΑ, απέστειλε ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών, Μιχάλης Κόκκινος. Ανάλογες επιστολές έχουν σταλεί και στους ομογενείς με σημαίνοντα ρόλο στο επιτελείο του νεοεκλεγέντος Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και σε εκείνους οι οποίοι εξελέγησαν στις πρόωρες ομοσπονδιακές εκλογές στην Αυστραλία.
... Διαβάστε περισσότερα

Hellas Filmbox Berlin 18-22 Iανουαρίου, 2017 (18/11/2016)

To Hellas Filmbox Berlin ετοιμάζεται για την δεύτερη διοργάνωση, που θα γίνει 18 - 22 Ιανουαρίου 2017, στον ιστορικό κινηματογράφο Babylon. Και στο ερχόμενο φεστιβάλ, θα υπάρξει Επίσημο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα, με ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους, το πρόγραμμα New Vision, καθώς και αφιερώματα και special screenings. To φεστιβάλ θα πλαισιώσουν ανοιχτές συζητήσεις, masterclass, μουσικές εκδηλώσεις με συνέργειες και συνεργασίες που θα ανακοινωθούν σύντομα.
... Διαβάστε περισσότερα

«Διαδρομές στη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας» από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (16/11/2016)

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και φέτος διεκπεραιώνει το πρόγραμμα «Διαδρομές στη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας».
... Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στην ημερίδα διαβούλευσης για την ανακύκλωση ενόψει της τροποποίησης του θεσμικού πλαισίου (10/11/2016)

Γ.Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Η Αυτοδιοίκηση Α'βαθμού δεν θα δεχθεί να επωμισθεί ευθύνες και βάρη εξαιτίας της διαχρονικής αδράνειας ή της καθυστέρησης της πολιτείας στο θέμα της διαχείρισης αποβλήτων και της ανακύκλωσης»
... Διαβάστε περισσότερα

Κ. Αγοραστός: Ριζοσπαστικές κινήσεις με την Αυτοδιοίκηση στην πρώτη γραμμή για ένα νέο μοντέλο παραγωγής με κοινωνική ευημερία (08/11/2016)

Τολμηρές ριζοσπαστικές κινήσεις με την Αυτοδιοίκηση στην πρώτη γραμμή για ένα νέο μοντέλο παραγωγής με κοινωνική ευημερία, πρότεινε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στην ομιλία του στην 6η Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στο Ναύπλιο.
... Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 6ης Συνδιάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στο Ναύπλιο-Υπογραφή Κοινής Διακήρυξης (07/11/2016)

Hχηρό μήνυμα πως μόνο με μία ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούν τα κράτη-μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας να αναπτυχθούν κοινωνικά και οικονομικά έστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, κλείνοντας τις εργασίες της 6ης ετήσιας Συνδιάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης με θέμα «Η αυτοδιοίκηση ενωμένη με το βλέμμα στο μέλλον της Ευρώπης» που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο.
... Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΙΟΝ-Ακαδημία Αξιών (06/11/2016)

Επιτυχής είναι η μέχρι τώρα δράση της « ΑΞΙΟΝ - Ακαδημία Αξιών», που ιδρύθηκε για να μεταδώσει, να υπενθυμίσει και να προάγει τις αξίες. Το πρόγραμμα διαπαιδαγώγησης αξιών χαίρει μεγάλης επιτυχίας, αφού έχει ενταχθεί σε γερμανικά σχολεία.
... Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση της 6ης Ετήσιας Συνδιάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που πραγματοποιείται στο Ναύπλιο με θέμα «Η αυτοδιοίκηση ενωμένη με το βλέμμα στο μέλλον της Ευρώπης» (04/11/2016)

Την έναρξη των εργασιών της Συνδιάσκεψης θα κηρύξει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

Γ. Πατούλης: «Η διοργάνωση της Συνδιάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης είναι μία ευκαιρία να στείλουμε το μήνυμα προς τις κεντρικές κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη πως μέσα από την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών θα επιτευχθεί ο στόχος της ανάπτυξης των οικονομιών στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης»
... Διαβάστε περισσότερα

2ο Ελληνο-Φινλανδικό Φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού» στο Ελσίνκι/ Φινλανδία 28-30 Οκτωβρίου 2016, υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. (28/10/2016)

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ) «Ελλάδα Παντού» σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Φινλανδο-Ελληνικών Σωματείων με έδρα την Φινλανδία (18 Φινλανδο-ελληνικά σωματεία με 1850 μέλη), τον Σύνδεσμο Ελλήνων Φινλανδίας, και τον Φινλανδο-Ελληνικό σύνδεσμο του Ελσίνκι, διοργανώνει το 2ο Ελληνο-Φινλανδικό Φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού» στο Ελσίνκι/ Φινλανδία 28-30 Οκτωβρίου 2016.
... Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηματικό φόρουμ 'Kyril Synergy' στη Θεσσαλονίκη για τη συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την Αγία Πετρούπολη Ρωσίας (27/10/2016)

Επιχειρηματικό φόρουμ, με τίτλο «Kyril Synergy: Αγία Πετρούπολη - Κεντρική Μακεδονία: Νέες κατευθύνσεις της συνεργασίας», στη διάρκεια του οποίου θα υπογραφεί Πρωτόκολλο και Τριετής Οδικός Χάρτης Συνεργασίας από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης Ρωσίας Γκιόργκι Πολτάβτσενκο, διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την ερχόμενη Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016, στις 16.00', στο ξενοδοχείο Hyatt Regency Θεσσαλονίκης.
... Διαβάστε περισσότερα

Καθοριστική η απόφαση του θεματικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ για το μέλλον της Αυτοδιοίκησης Πρώτου Βαθμού ενόψει της αλλαγής του Καλλικράτη και της διοικητικής μεταρρύθμισης στο κράτος (21/10/2016)

Με μια καθοριστική απόφαση της συντριπτικής πλειονότητας των παρατάξεων του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ διαμορφώθηκε το τελικό κείμενο των θέσεων της Αυτοδιοίκησης Πρώτου Βαθμού για την αλλαγή του Καλλικράτη και το νέο μοντέλο οργάνωσης και διοίκησης του κράτους στο ειδικό θεματικό συνέδριο της ΚΕΔΕ στο Βόλο.
... Διαβάστε περισσότερα

Εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας στις 21 μέχρι 23 Οκτωβρίου 2016 με τίτλο «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ - Διαδρομή στο παρόν και στη μνήμη των Ελλήνων της Σικελίας και Καλαβρίας», υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α.Ε. (20/10/2016)

Η Ομοσπονδία των Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας έχει την τιμή να παρουσιάσει τις εκδηλώσεις που θα γίνουν σε συνεργασία με τις ελληνικές και ελληνόφωνες κοινότητες της Σικελίας και Καλαβρίας από την 21 μέχρι 23 Οκτωβρίου 2016 με τίτλο

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Διαδρομή στο παρόν και στη μνήμη των Ελλήνων της Σικελίας και Καλαβρίας

21 - 23 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2016

Messina, Calabria greca, Capo d'Orlando, Nebrodi, Palermo
... Διαβάστε περισσότερα

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στην Αθήνα το 4ο συνέδριο της ΕΝΠΕ με τίτλο: «Από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση» (06/10/2016)

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το 4ο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, επί των οδών Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε (Παπάγου-Χολαργός).
... Διαβάστε περισσότερα

«Μόσχος και Αθηνά - PIAGA BOVLU», ένα παραμύθι για την Αθήνα και τη Μόσχα, με τη στήριξη της ΓΓΑΕ. (05/10/2016)

«PIAGA BOVLU - Μόσχος και Αθηνά». Μια ιστορία που είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας των μαθητών της Ελληνικής Γλώσσας της Μόσχας.
... Διαβάστε περισσότερα

Έγινε με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. (22/9/2016)

Έγινε με επιτυχία η εκδήλωση της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού στη 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με σκοπό την ενημέρωση για την μόνη Ελληνική κρατική υπηρεσία για τον Ελληνισμό της Διασποράς και για το έργο που παρήχθη κατά την τελευταία διετία.
... Διαβάστε περισσότερα

Συνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης με Ευρωβουλευτές - Μέλη της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (19/9/2016)

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη είχαν σήμερα, Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016, Ευρωβουλευτές-μέλη της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Δημαρχείο.
... Διαβάστε περισσότερα

Κοινή δήλωση της ομάδας του ΕΛΚ της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος μετά την ολοκλήρωση του σχετικού Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη (19/9/2016)

Γ.Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Η συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χωρίς κηδεμονίες, στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή της πολιτικής διαχείρισης του προσφυγικού, με παράλληλη αύξηση των απαιτούμενων πόρων από την ΕΕ, τα κλειδιά για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος»
... Διαβάστε περισσότερα

Επτά συν δέκα σημεία στην απόφαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής - μεταναστευτικής κρίσης (17/9/2016)

Συνεδρίασε με πρωτοβουλία και πρόσκληση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα «Ο ρόλος των Περιφερειών στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης».
... Διαβάστε περισσότερα

Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ με τον Γερμανό Πρέσβη (15/9/2016)

Γ.Πατούλης: «Επιβάλλεται να ενωθούμε όλες οι Αυτοδιοικητικές Ενώσεις των Ευρωπαϊκών χωρών για τη διαμόρφωση πολιτικών, που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις τοπικές κοινωνίες»
... Διαβάστε περισσότερα

Εκδήλωση της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 16 Σεπτεμβρίου (14/9/2016)

Ο Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού κ. Μιχάλης Κόκκινος θα ενημερώσει για τις δράσεις που ανέπτυξε η ΓΓΑΕ στο χρονικό διάστημα 2015-2016, στην εκδήλωση με θέμα «Μία Γραμματεία χωρίς σύνορα», στις 16 Σεπτεμβρίου στις 20.00 στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στο Stand 22, Περίπτερο 15. Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης.
... Διαβάστε περισσότερα

H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη θεματική Έκθεση Τουρισμού Tournatur 2016 στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας (9/9/2016)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη θεματική έκθεση τουρισμού με τίτλο «TOURNATUR 2016» που πραγματοποιήθηκε στo Ντίσελντορφ της Γερμανίας από τις 2 έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2016.
... Διαβάστε περισσότερα

Η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2016 (08-09-2016)

Η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, για 2η συνεχή χρονιά συμμετέχει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιείται από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2016.

Δείτε παρακάτω τις προσκλήσεις για την τελετή εγκαινίων του περιπτέρου της ΓΓΑΕ στη ΔΕΘ την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 19.00 και για την εκδήλωση με θέμα «Μία Γραμματεία χωρίς σύνορα.» την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στις 20.00
... Διαβάστε περισσότερα

Συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού στις εκδηλώσεις για τα 222 χρόνια της «Ελληνικής» Οδησσού (07-09-2016)

Η «Ελληνική» Οδησσός συμπληρώνει 222 χρόνια από την ίδρυσή της, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό τόσο για την ελληνική της ιστορία ανά τους αιώνες όσο και για τους χιλιάδες Έλληνες, που διαμένουν στην Ουκρανία.

Με αφορμή την επέτειο ίδρυσης, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ) της Οδησσού διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό της πόλης. Οι εκδηλώσεις αποτελούν μία ακόμα πρωτοβουλία των Ελλήνων της Ουκρανίας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται για τη διατήρηση και προβολή του ελληνικού πολιτισμού.
... Διαβάστε περισσότερα

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης με ΚΕΔΕ. Αύριο Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου η συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο του Κογκρέσου κο Jean -Claude Frecon (06-09-2016)

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης θα έχει αύριο στις 4 το απόγευμα συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης Jean - Claude Frecon. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΚΕΔΕ, Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8.
... Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας (30-08-2016)

Η πραγματοποίηση της 1ης Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Νεοελληνικής Γλώσσας αποτελεί μια πρωτοβουλία από την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας (ΠΑΣΕΠΟΝ),σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.
... Διαβάστε περισσότερα

Τον δρόμο της επιστροφής πήραν τα Ελληνόπουλα Ρωσίας, Γεωργίας και Ουκρανίας, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα φιλοξενίας, στην Ελλάδα, της ΓΓΑΕ (29-08-2016)

Με μία επίσημη τελετή που εμπεριείχε χαρά, γέλια, χορούς, αλλά και τη λύπη και τη συγκίνηση του αποχωρισμού, ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ το πρόγραμμα φιλοξενίας της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) στις κατασκηνώσεις του δήμου Ασπροπύργου στα Βίλια Αττικής, με τα παιδιά από 9 έως 15 ετών, Ελληνόπουλα από τη Ρωσία, τη Γεωργία και την Ουκρανία, παρουσία του επικεφαλής της ΓΓΑΕ Μιχάλη Κόκκινου και του δημάρχου Νικόλαου Μελετίου.
... Διαβάστε περισσότερα

Συλλυπητήρια της ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τα θύματα του φονικού σεισμού (25-08-2016)

Τη συμπαράσταση της Ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα ειλικρινή συλλυπητήρια εξέφρασε με επιστολή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης στον δήμαρχο του μαρτυρικού Αματρίτσε, Σέρτζιο Πιρότσι, που θρηνεί τα θύματα και τους αγνοούμενους από το φονικό σεισμό που έπληξε σήμερα την περιοχή.
... Διαβάστε περισσότερα

Εκδηλώσεις μνήμης για τους Έλληνες του Γκαίρλιτς, στις 26 - 28 Αυγούστου, στην Παλαιά Πόλη του Γκαίρλιτς. (25-08-2016)

Εκδηλώσεις μνήμης για τους Έλληνες του Γκαίρλιτς θα πραγματοποιηθούν στις 26 - 28 Αυγούστου, στην Παλαιά Πόλη του Γκαίρλιτς. Οι εκδηλώσεις μνήμης διοργανώνονται στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από την εγκατάσταση των Ελλήνων το καλοκαίρι του 1916. Κατά την διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, 7.000 στρατιώτες και αξιωματικοί του Δ΄ Σώματος Στρατού μεταφέρθηκαν υπό δραματικές συνθήκες στην γερμανική πόλη του Γκαίρλιτς, όπου και παρέμειναν για δυόμισι χρόνια ως «αιχμάλωτοι - φιλοξενούμενοι».
... Διαβάστε περισσότερα

Νιώθεις ιερό χρέος να συνεχίσεις την προσπάθεια για την Ίμβρο, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γγ Απόδημου Ελληνισμού. (24-08-2016)

Με χαρά, συγκίνηση και μια ευχή, το αύριο του νησιού να είναι ακόμη καλύτερο από το σήμερα και πολύ καλύτερο από το χθες, αποχώρησαν όλοι οι επίσημοι καλεσμένοι από την Ίμβρο μετά τις τριήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 25 χρόνων στο τιμόνι της Ορθοδοξίας του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου, ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού, Μιχάλης Κόκκινος, και ο ειδικός σύμβουλος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Κοσμάς Παπαχρήστου, εκπροσωπώντας τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, οι τέσσερις βουλευτές της Βουλής από την επιτροπή για τον απόδημο Ελληνισμό, φορείς των ομογενών Ιμβρίων.
... Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις στο Οροπέδιο Λασιθίου υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού. (24-08-2016)

Ο πολιτισμός, η μυθολογία, η ιστορία, και η παράδοση συνενώθηκαν αρμονικά στο διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων που ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία και διοργάνωσαν ο δήμος Οροπεδίου Λασιθίου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου, το «Καμπάνειο Ίδρυμα», το ΚΕΑΝ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών (Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού) και της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου στις 18 και 19 Αυγούστου.
... Διαβάστε περισσότερα

Θερινό Σχολείο 2016 (23-08-2016)

Το Θερινό Σχολείο του 2016 για νέους ομογενείς που για ενδέκατη χρονιά οργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών), την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά, την Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Μεσσηνίας), με την συνεργασία του ΤΕΙ Πελοποννήσου και άλλων τοπικών φορέων, άρχισε την Δευτέρα 18 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 12 Αυγούστου.
... Διαβάστε περισσότερα

Συμπλήρωση και Ανάρτηση νέων καταλόγων με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κύριους εξαγωγικούς τομείς της χώρας μας στην ιστοσελίδα AGORA του Υπουργείου Εξωτερικών. (04-08-2016)

Το Υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεργασία με την ICAP AE, και κάνοντας χρήση της βάσης δεδομένων KOMPASS, είχε αναρτήσει, στην Ιστοσελίδα AGORA, καταλόγους
... Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών ομογενών από την Ουκρανία διοργανώνει για άλλη μία χρονιά η Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού. (04-08-2016)

Την υλοποίηση προγραμμάτων φιλοξενίας παιδιών Ελλήνων από τις δοκιμαζόμενες περιοχές της Ουκρανίας ανέλαβε, για άλλη μία χρονιά, η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, στοχεύοντας στην άμεση συμπαράσταση, στήριξη και ανακούφιση των ομογενών που πλήττονται ιδιαιτέρως από τις επώδυνες συνέπειες της σύγκρουσης.
... Διαβάστε περισσότερα

Περιφέρεια Ηπείρου και Παγκόσμιο Συμβούλιο Απόδημων Ηπειρωτών συμπορεύονται σε αναπτυξιακά ζητήματα. (04-08-2016)

Εκτενή συζήτηση για όλα τα θέματα που αφορούν την Ήπειρο και ειδικότερα για τις αναπτυξιακές της προοπτικές, είχαν σήμερα κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών κ. Χρυσόστομο Δήμου και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Δήμητρα Πέτσα, Ελευθέριο Δημητρίου, Σπύρο Κωσταδήμα.
... Διαβάστε περισσότερα

Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδη με αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑ.ΔΕ.Ε) (29-07-2016)

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, συναντήθηκε, σήμερα, Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016 στο Υπουργείο Εξωτερικών, με αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.), με επικεφαλής τον Πρόεδρο, κ. Thomas Katsiantonis, Πολιτειακό Βουλευτή New Hampshire (Η.Π.Α).
... Διαβάστε περισσότερα

Η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας στη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (27-07-2016)

Πέτυχε το στόχο του το διήμερο συναντήσεων (18-19 Ιουλίου) της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακής Νεολαίας (ΠΑΣΕΠΟΝ) με φορείς της ελληνικής πολιτείας καθώς όλοι αγκάλιασαν το όραμα τους και το έργο τους σχετικά με την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας.

Οι συζητήσεις ήταν γόνιμες και εποικοδομητικές, και μέρος τους επικεντρώθηκε στο ζήτημα της γενοκτονίας και την προσπάθεια διεθνούς αναγνώρισής της. Ιδιαίτερα βαρύνουσας σημασίας θεώρησαν, τα μέλη της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακής Νεολαίας, την συνάντηση με τον Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, Μιχάλη Κόκκινο.
... Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, για την 42η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο (20 Ιουλίου 1974) (22-07-2016)

Σήμερα συμπληρώνονται 42 ολόκληρα χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, απαρχή της συνεχιζόμενης παράνομης τουρκικής κατοχής του ενός τρίτου και πλέον του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, κράτους-μέλους των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
... Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση ΥΠΕΞ για την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας (15-07-2016)

Εκφράζουμε την απερίφραστη καταδίκη μας και τον αποτροπιασμό μας για τη νέα πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία. Οι σκέψεις μας είναι με το γαλλικό λαό και με τις οικογένειες όλων των αθώων θυμάτων, στις οποίες απευθύνουμε ειλικρινά συλλυπητήρια.
... Διαβάστε περισσότερα

Για την ιστορία των Ελλήνων του Γκαίρλιτς μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αν. Γεν. Δ/ντής της ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού. (15-07-2016)

Την σημασία ανάδειξης της ιστορικής μνήμης, διότι «είναι αυτή που φέρνει κοντά τους λαούς της Ευρώπης», τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού Δημήτρης Πλευράκης, ο οποίος εκπροσώπησε χθες και σήμερα την ελληνική κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τους «Έλληνες του Γκαίρλιτς», τους 7.000 στρατιώτες και αξιωματικούς του Δ' Σώματος Στρατού, οι οποίοι το 1916, μεσούντος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, μεταφέρθηκαν υπό δραματικές συνθήκες στην γερμανική πόλη Γκαίρλιτς, όπου και παρέμειναν επί δυόμισι χρόνια ως «αιχμάλωτοι - φιλοξενούμενοι».
... Διαβάστε περισσότερα

Προωθείται το νέο νομοσχέδιο για το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, σύμφωνα με τον Ν. Κοτζιά. (11-07-2016)

Μία αναλυτική απάντηση για τις αρμοδιότητες και την ανασύσταση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) και την ενίσχυση των δεσμών με την Ομογένεια έδωσε με επιστολή του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή της ΝΔ Αναστασίου Δημοσχάκη στη Βουλή.
... Διαβάστε περισσότερα

Έλληνες του Γκαίρλιτς (07-07-2016)

Φέτος κλείνουν 100 χρόνια από το καλοκαίρι του 1916 -μεσούντος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου - που 7.000 Έλληνες στρατιώτες και αξιωματικοί του εγκατεστημένου στην Ανατολική Μακεδονία Δ΄ Σώματος Στρατού, μεταφέρθηκαν με δραματικές συνθήκες στη μικρή αλλά ιστορική πόλη της τότε γερμανικής επαρχίας της Σιλεσίας...
... Διαβάστε περισσότερα

Την Τετάρτη στην Αθήνα η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ (05-07-2016)

Την Τετάρτη, 6 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ (ξενοδοχείο PRESIDENT).

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα είναι το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών αλλά και τα γενικότερα προβλήματα των δήμων καθώς και η αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Αυτοδιοίκησης.

Ειδικότερα τα θέματα που τεθούν προς συζήτηση αφορούν ...
... Διαβάστε περισσότερα

Νυρεμβέργη: Φιλανθρωπική συναυλία για την Καβάλα, Benefizkonzert fur Kavala (24-06-2016)

Με αφορμή το πρόβλημα σίτισης και στέγασης των προσφύγων στην Καβάλα, ο δήμος Νυρεμβέργης ενήργησε αστραπιαία. Χορήγησε αμέσως οικονομική βοήθεια ύψους 20.000 € για την οικονομική ανακούφιση του δήμου Καβάλας και ταυτόχρονα διοργάνωσε εκδηλώσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών της Νυρεμβέργης
... Διαβάστε περισσότερα

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι προσφυγικές ροές και το μεταναστευτικό ζήτημα - επιπτώσεις στην κοινωνία, την οικονομία και τον τουρισμό (10-06-2016)

Με κεντρικό μήνυμα ότι το «κλειδί» για τον αποτελεσματικό συντονισμό του προσφυγικού ζητήματος είναι η συνυπευθυνότητα Κυβέρνησης, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων, ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη συμμετοχή το τριήμερο συνέδριο για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα
... Διαβάστε περισσότερα

Επίσκεψη του Προέδρου της ΚΕΔΕ στη Βουδαπέστη (09-06-2016)

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Βουδαπέστη, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Αυτοδιοίκησης Ελλήνων Ουγγαρίας Γ. Κουκουμζή.
... Διαβάστε περισσότερα

Δέκα Ελληνόγλωσσα σχολεία του κόσμου ενώνουν τις φωνές τους για την Ελλάδα (03-06-2016)

Το Ελληνικό Σχολείο Βουκουρεστίου «ΑΘΗΝΑ», ξεκίνησε μία τεράστια προσπάθεια σύνθεσης ενός τραγουδιού για την Ελλάδα. Η πρωτοβουλία ανήκει στους μαθητές και μαθήτριες της Ε' και ΣΤ' τάξης του δημοτικού και την δασκάλα τους, κυρία Βασιλική Μπασίνα.
... Διαβάστε περισσότερα

Στην Ελλάδα η ιστορική εφημερίδα «Ηχώ» (02-06-2016)

Σε όλα τα περίπτερα της Ελλάδας βρίσκεται πλέον η ιστορική εφημερίδα «Ηχώ» που εκδίδεται στην Κωνσταντινούπολη από το 1977. Πρόκειται για την καθυστερημένη άφιξη, στην ελληνική επικράτεια, της φωνής του ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης.
... Διαβάστε περισσότερα

Theatrour 2016, από το «Πειραϊκό Θέατρο - Δημήτρης Ροντήρης», με τα έργα η «Ασπίς» του Μένανδρου και το «Συμπόσιο (Λάπιθαι)» του Λουκιανού (31-05-2016)

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, στηρίζει αξιόλογες πρωτοβουλίες που έχουν ως κύριο στόχο τη διάδοση του Ελληνικού Πολιτισμού στο χώρο της ομογένειας. Στο πλαίσιο αυτό έθεσε υπό την αιγίδα της, την περιοδεία θεατρικής παράστασης αποτελούμενης από δύο έργα
... Διαβάστε περισσότερα

Εκδηλώσεις πολιτισμού στη νότια Ρωσία στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας - Ρωσίας 2016 (30-05-2016)

«Ρωσσο-ελληνική φιλία, αιωνίως όλοι μαζί» ήταν το κεντρικό σύνθημα των εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα στο Βλαδικαυκάζ της νότιας Ρωσίας από 13 έως 15 Μαΐου στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας - Ρωσίας 2016.
... Διαβάστε περισσότερα

12ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης στο Μπίλεφελντ (27-05-2016)

Αφιέρωμα στην Ιεροσύνη και στους Θεσσαλούς Ιερείς της Ευρώπης

Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ» α.Σ., ο Θεσσαλικός Σύλλογος Μπίλεφελντ με τη συμμετοχή των Συλλόγων-Μελών (Γκύτερσλο, Κολωνίας, Βισμπάντεν, Ελβετία, Ντύσσελντορφ, Σβάινφουρτ, Μονάχου, και Βερολίνο) και ο Δήμος Καλαμπάκας διοργανώνουν εκ κοινού το 12ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης στο Μπίλεφελντ. Το πολιτιστικό αυτό γεγονός θα διοργανωθεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016.
... Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΕΔΕ στη Διεθνή Σύνοδο της Κωνσταντινούπολης (18-05-2016)

Τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση και διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος στην Ελλάδα ανέλυσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης Γιώργος Πατούλης, κατά την ομιλία του στη Διεθνή Σύνοδο που διοργάνωσε η Ένωση Δήμων Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη.
... Διαβάστε περισσότερα

O διάλογος για τον Εκσυγχρονισμό της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης στο εξωτερικό (18-05-2016)

Εχει ξεκινήσει ο διάλογος για τον Εκσυγχρονισμό της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο αυτού του διαλόγου έχει διαμορφωθεί ένα FORUM/ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ όπου μπορείτε να πείτε τις απόψεις σας για το status που, κατά τη γνώμη σας, θα πρέπει να διέπει την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό, όπως την οργάνωση, τις μορφές, τους φορείς οργάνωσης, τον ρόλο της Ομογένειας στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση κ.ά.

Μπορείτε να εισέρχεστε στο Forum από το url: http://helledforum.minedu.gov.gr

Σημειώνουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι, για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στο forum, θα πρέπει πρώτα να προβούν στην εγγραφή τους ως χρήστες.

Η ΚΕΔΕ στη Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του CEMR που διεξάγεται στη Κύπρο 20 -22 Απριλίου (21-04-2016)

Με κεντρικό στόχο την υιοθέτηση της Διακήρυξης για τους Πρόσφυγες διεξάγεται η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του CEMR (Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών) στη Κύπρο.
... Διαβάστε περισσότερα

Εκδηλώσεις για το αφιερωματικό έτος Ελλάδας - Ρωσίας 2016 (20-04-2016)

Με τίτλο: «Αντανάκλαση στον καθρέφτη των αιώνων», προβάλλεται από τη Μοσκόφσκαγια Πράβδα, άρθρο σχετικά με το συνέδριο που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Λομονόσοφ, στα εγκαίνια του οποίου παραβρέθηκαν και μίλησαν η Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητική Εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη και ο ΥφΥΠΕΞ Γιάννης Αμανατίδης.
... Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονική ημερίδα της ΚΕΔΕ με θέμα «Υγειονομική Διαχείριση Μετακινούμενων Πληθυσμών - Προσφύγων»την Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016 (11-04-2016)

Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Υγειονομική Διαχείριση Μετακινούμενων Πληθυσμών - Προσφύγων» διοργανώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μεθαύριο Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016.
... Διαβάστε περισσότερα

Συνέδριο της ΟΕΚ στις 21/22-05-2016 (06-04-2016)

Στις 21 και 22 Μαϊου στο Πορτς της Κολωνίας στο Stadtgymnasium Koln-Porz, Humboldtstraβe 2-8, 51145 Koln, θα πραγματοποιηθεί το 22ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας.
... Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Πανελλήνιου Συνέδριου Αιρετών Γυναικών με θέμα «Η Ισότητα στην Πόλη» στην Καβάλα-Βασικά συμπεράσματα Γ.Πατούλης: «Η ΚΕΔΕ θα συμβάλλει με συγκεκριμένες δράσεις στον αγώνα των γυναικών για ισότιμη συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων» (02-04-2016)

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε σήμερα, το Πανελλήνιο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών με θέμα «Η Ισότητα στην Πόλη», που διοργανώθηκε στην Καβάλα από την ΚΕΔΕ και την Επιτροπή Ισότητας.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης κλείνοντας τις εργασίες του Συνεδρίου επισήμανε πως η ΚΕΔΕ θα συμβάλλει με συγκεκριμένες δράσεις στον αγώνα των γυναικών για ισότιμη συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων.
... Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΕΔΕ στο πλευρό της ΟΕΚΑΙ για την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας (31-3-2016)

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης συνεχίζει τις πρωτοβουλίες για την καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας - Συνάντηση του Γ. Πατούλη με αντιπροσωπεία των Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας
... Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση Υπ. Εξωτερικών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες (22-3-2016)

Καταδικάζουμε μετά βδελυγμίας τις βάρβαρες τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα σήμερα το πρωί στην καρδιά της Ενωμένης Ευρώπης, τις Βρυξέλλες.
... Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση της Γ.Γ.Α.Ε. για την Έκθεση «Ελλάδος Γεύση», στην Αθήνα (11-3-2016)

Στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου στην Αθήνα, διοργανώνεται, από 15 έως 18 Απριλίου 2016, η Έκθεση «Ελλάδος Γεύση», με θεματολογία την γαστρονομία, τον τουρισμό και τον πολιτισμό.
... Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο Smart Cities Conference (10-3-2016)

«Οι μεγαλύτερες ελπίδες μεσομακροπρόθεσμης εξόδου από τη σημερινή οικονομική και οικολογική κρίση βρίσκονται ακριβώς στη σύλληψη και την υλοποίηση ενός νέου σχεδίου για «Έξυπνες Πόλεις», που θα κινούνται προς την κατεύθυνση της οικολογικής προστασίας και της νέας τεχνολογίας για εναλλακτικές μορφές ενέργειας, οργάνωση βιομηχανικής παραγωγής και εξασφάλιση υπηρεσιών φιλικών προς το περιβάλλον αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο».
... Διαβάστε περισσότερα

Εξετάσεις Ελληνομάθειας από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (18-2-2016)

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας είναι ο επίσημος φορέας του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού για την πιστοποίηση επάρκειας της ελληνομάθειας. Τα επίπεδα για τα οποία χορηγείται το πιστοποιητικό στους επιτυχόντες στις σχετικές εξετάσεις είναι έξι (Α1-Α2-Β1-Β2-Γ1-Γ2).
... Διαβάστε περισσότερα

Δεύτερη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου (01-2-2016)

Συνεδρίασε η Σ.Ε του Δικτύου, μέσω τηλεδιάσκεψης την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν κατ' αρχάς οι δράσεις του Δικτύου το 2ο εξάμηνο του 2016, που ήταν επικεντρωμένες κυρίως στο «προσφυγικό θέμα» και περιελάμβαναν, εκτός από την οργάνωση του φόρουμ σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη, πρωτοβουλίες μελών του Δικτύου από τη Γερμανία, σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση Ελληνικών νησιών και ΜΚΟ. Παράλληλα συζητήθηκαν και τα οργανωτικά - λειτουργικά θέματα του Δικτύου.
... Διαβάστε περισσότερα

Τηλεσυνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου (21-1-2016)

Η 2η συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής, διοργανώνεται την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στις 2.00 μμ, ώρα Ελλάδας. Η συνεδρίαση θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης και η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει, την ενημέρωση των μελών της Σ.Ε για τις μέχρι σήμερα δραστηριότητες του Δικτύου, καθώς και τον προγραμματισμό της λειτουργίας και των δράσεων του Δικτύου για το 2016.

Συνέδριο της ΚΕΔΕ για τα Αστικά Στερεά Απόβλητα (12-1-2016)

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) με πρωτοβουλία της Επιτροπής Χωροταξίας, Υποδομών και Περιβάλλοντος, διοργανώνει σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ειδικό θεματικό Συνέδριο στην Αλεξανδρούπολη στις 15 και 16 Ιανουαρίου 2016, στο ξενοδοχείο Thraki Palace, με θέμα: «Μοντέλα Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων και ο Ρόλος των Ο.Τ.Α. - Εκτίμηση Χωρικών, Πληθυσμιακών και Οικονομικών Παραμέτρων».
... Διαβάστε περισσότερα

Το Δίκτυο στην 10η Έκθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης POLIS 2015. 2η Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας» (20-11-2015)

Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Δικτύου στις εκδηλώσεις της 10ης Διεθνούς Έκθεσης POLIS 2015, την έκθεση Φορέων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δημόσιου Φορέα, τη μοναδική, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης διοργανώθηκε, την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου Forum με θέμα «Οικονομική κρίση στην Ευρώπη και οι επιπτώσεις της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», με πρωτοβουλία του Δικτύου
... Διαβάστε περισσότερα

Φόρουμ με θέμα:«Το προσφυγικό ζήτημα και η Αυτοδιοίκηση στην Ευρώπη» (04-11-2015)

Με πρωτοβουλία του Δικτύου Αιρετών Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης διοργανώνεται, φόρουμ με θέμα: «Το προσφυγικό ζήτημα και η Αυτοδιοίκηση στην Ευρώπη», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 10ης έκθεσης POLIS 2015, την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 16.30 στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός»
... Διαβάστε περισσότερα

Πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Δικτύου (28-9-2015)

Συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης η Εκτελεστική Γραμματεία του Δικτύου, όπου αποφασίσθηκε η διοργάνωση σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, θεματικού φόρουμ με θέμα «Το προσφυγικό ζήτημα και η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ευρώπη», την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της έκθεσης POLIS 2015.
... Διαβάστε περισσότερα

Τηλεσυνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Δικτύου (23-9-2015)

Συνεδριάζει για πρώτη φορά με τη νέα της σύνθεση, η Εκτελεστική Γραμματεία του Δικτύου, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στις 1.15 μμ.
... Διαβάστε περισσότερα

Ανθρωπιστική βοήθεια για τη Λέσβο, με πρωτοβουλία της Αντιπροέδρου του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Ευρώπης, κ Ιωάννας Ζαχαράκη (7-9-2015)

Η παρούσα κατάσταση στο νησί της Σαπφούς την Λέσβο, που τα τελευταία χρόνια είναι η πύλη εισόδου για πολλούς πρόσφυγες προς την Ευρώπη, ήταν αφορμή η συμπατριώτισσά μας κυρία Ιωάννα Ζαχάράκη να κοινητοποιήσει και να ευαισθητοποιήσει τον ευρύ φιλικό, επαγγελματικό και πολιτικό της κύκλο για την εκεί κατάσταση.

Με ένα μήνυμα που περιέγραφε την κατάσταση στη Λέσβο, που κάθε χρόνο επισκέπτεται η ίδια, αφού ο σύζυγός της κατάγεται από την Μυτιλήνη, βρήκε μεγάλη απήχηση στον ευρύ κύκλο της.
... Διαβάστε περισσότερα

Εναρκτήρια εκδήλωση της νεοϊδρυθήσας Ακαδημίας Αξιών στην Χρυσομηλέα Καλαμπάκας με θέμα: «Σε ποιά Κοινωνία ζούμε και ποιό ρόλο παίζουν οι αξίες στις ανθρώπινες σχέσεις» (28-7-2015)

Υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμπάκας θα λάβει χώρα στην κεντρική πλατεία της Χρυσομηλέας στις 8 Αυγούστου 2015 και ώρα 8:30 μ.μ. η εναρκτήρια εκδήλωση της Ακαδημίας Αξιών.

Η συντοπίτισσα μας κ. Ιωάννα Ζαχαράκη, Φιλόλογος και Κοινωνιολόγος και αντιπρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Σε ποιά Κοινωνία ζούμε και ποιό ρόλο παίζουν οι αξίες στις ανθρώπινες σχέσεις» στην Χρυσομηλέα Καλαμπάκας.
... Διαβάστε περισσότερα

10η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (22-7-2015)

Η 10η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού πραγματοποιείται στην Αθήνα, από τις 20 έως και 23 Ιουλίου 2015.

Την έναρξη της συνέλευσης κήρυξε η πρόεδρος της Βουλής, κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ ομιλητής μεταξύ άλλων ήταν και ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, κος Γεώργιος Κοντορίνης, Δημοτικός Σύμβουλος Solna-Σουηδίας.
... Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση των μελών της Σ.Ε του Δικτύου από τη Γερμανία, για τις εξελίξεις στην Ελλάδα (3-7-2015)

Οι ελληνικής καταγωγής Δημοτικοί Σύμβουλοι που δρουν στην Γερμανία, λυπούνται για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, οι οποίες επιδεινώνουν την κατάσταση στην χώρα.

Η δραματική όξυνση των διαπραγματεύσεων για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, δεν επιβαρύνει μόνο τον ελληνικό λαό, αλλά και βλάπτει την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των Εταίρων στην Ευρώπη.
... Διαβάστε περισσότερα

Συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου (17-6-2015)

Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 διεξήχθησαν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση σε σώμα της νέα ς Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης.
... Διαβάστε περισσότερα

Διοργανώθηκε η ημερίδα με θέμα «Οικονομική κρίση στην Ευρώπη και οι επιπτώσεις της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» (16-6-2015)

Ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα «Οικονομική κρίση στην Ευρώπη και οι επιπτώσεις της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», που διοργάνωσε το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών, στις 12 Ιουνίου 2015, στην Αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης.
... Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα με θέμα «Οικονομική κρίση στην Ευρώπη και οι επιπτώσεις της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» (5-6-2015)

Ημερίδα με θέμα «Οικονομική κρίση στην Ευρώπη και οι επιπτώσεις της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, στη Θεσσαλονίκη στις 12 Ιουνίου 2015 και ώρα 10:00 πμ, στην Αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης.
... Διαβάστε περισσότερα

Συγκροτείται σε σώμα η νέα Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου (28-5-2015)

Στις 12 Ιουνίου 2015, στις 14.30, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα γίνει η συνεδρίαση της 21μελούς Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου, που εκλέχθηκε με ηλεκτρονική ψηφοφορία στις 17-19 Μαρτίου. Στη συνεδρίαση θα εκλεγεί η Εκτελεστική Γραμματεία του και θα αποφασισθεί ο προγραμματισμός των δράσεων του Δικτύου για τον επόμενο χρονικό διάστημα.
... Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ (12-5-2015)

Ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εργασίες του Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, που διοργανώθηκε από τις 7 έως και τις 9 Μαΐου, στη Σιθωνία της Χαλκιδικής, με την ψήφιση της απόφασης, στην οποία μεταξύ των άλλων
... Διαβάστε περισσότερα

Βραβεύτηκε το μέλος της Σ.Ε. του Δικτύου Ιωάννα Ζαχαράκη, για τις δραστηριότητές της, στην πόλη Ζόλινγκεν (11-5-2015)

Οι δραστηριότητες στα κοινά αλλά και η βιογραφία της κυρίας Ιωάννας Ζαχαράκη ήταν αφορμή να βραβευτεί στις 30 Απριλίου 2015, από Σύλλογο Γυναικών που εργάζεται και υποστηρίζει γυναίκες, που βρίσκονται σε ανάγκη και βραβεύει κάθε χρόνο μία δραστήρια γυναίκα.
... Διαβάστε περισσότερα

Συγχαρητήριο Μήνυμα Γενικού Διευθυντή Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού κου Μιχάλη Κόκκινου στην Νεοεκλεγείσα Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης (06-4-2015)

Αγαπητές συμπατριώτισσες, αγαπητοί συμπατριώτες, Με την ευκαιρία της εκλογής σας στη Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης, αλλά και της ανάληψης των καθηκόντων μου ως Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, θα ήθελα να σας απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια και τις καλλίτερες ευχές μου για ευόδωση του έργου σας.
... Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα εκλογών Συντονιστικής Επιτροπής Δικτύου (19-3-2015)

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας των μελών του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, με την εκλογή στην Σ.Ε. των
... Διαβάστε περισσότερα

Με ηλεκτρονική ψηφοφορία διεξάγονται το τριήμερο 17, 18 και 19 Μαρτίου οι εκλογές της νέας Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης. (16-3-2015)

Για πρώτη φορά με «μυστική ηλεκτρονική ψηφοφορία», θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των 17 μελών της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, το τριήμερο 17, 18, 19 Μαρτίου. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν με το σύστημα ΖΕΥΣ, που έχει διαθέσει το Ελληνικό Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας.

Η έναρξη της ψηφοφορίας θα γίνει την Τρίτη 17 Μαρτίου στις 10.00 και η λήξη την Πέμπτη 19 Μαρτίου στις 16.00 ώρα Ελλάδας.
... Διαβάστε περισσότερα

Στις 17,18 και 19 Μαρτίου οι εκλογές της νέας Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου (25-2-2015)

Για πρώτη φορά με « μυστική ηλεκτρονική ψηφοφορία », θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των 17 μελών της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, το τριήμερο 17,18,19 Μαρτίου. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν με το σύστημα ΖΕΥΣ, που έχει διαθέσει το Ελληνικό Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας.
... Διαβάστε περισσότερα

Έκκληση προς την κυβέρνηση για φιλοξενία ομογενών από την Ουκρανία (10-2-2015)

Επείγουσα έκκληση προς την ελληνική κυβέρνηση για προσωρινή φιλοξενία Ελλήνων από εμπόλεμες περιοχές, οι οποίοι χρήζουν άμεσης βοήθειας, απευθύνει με επιστολή της στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας.
... Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρώθηκαν ψηφοφορίες των μελών του Δικτύου, στην 5η Γενική Συνέλευση, που οργανώθηκε ηλεκτρονικά (20-1-2015)

Στις 15 Ιανουαρίου 2015, ολοκληρώθηκαν οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, στις οποίες συμμετείχαν τα μέλη του Δικτύου, όπου με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκαν, ο Απολογισμός Δραστηριοτήτων 2009-2014, το Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων 2014-2017 καθώς και οι τροποποιήσεις στον κανονισμό λειτουργίας του Δικτύου
... Διαβάστε περισσότερα

Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές διαδικασίες για την εκλογή της νέας συντονιστικής επιτροπής του Δικτύου (28-11-2014)

Με την αποστολή του Σχεδίου Δράσεων του Δικτύου για την τριετία 2014-2017, στα 208 μέλη του, για να διατυπώσουν προτάσεις προσθήκες - τροποποιήσεις, ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές διαδικασίες διαβούλευσης, που θα ολοκληρωθούν με την εκλογή της νέας Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου.
... Διαβάστε περισσότερα

Ημέρα της διασποράς η 14η Σεπτεμβρίου (01-09-2014)

Η 14η Σεπτεμβρίου καθιερώνεται ως «ημέρα του ελληνισμού της διασποράς», ενώ φέτος η Βουλή θα τιμήσει τη συγκεκριμένη μέρα με αφορμή τα 200 χρόνια από την ίδρυση Φιλικής Εταιρείας και το ρόλο της ελληνικής διασποράς στη δημιουργία της. Την απόφαση αυτή έλαβε ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης ύστερα από πρωτοβουλία του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Τριγάζη.
... Διαβάστε περισσότερα

Πιλοτικό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης 66 Δασκάλων Ελληνικής Γλώσσας από χώρες της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. (29-08-2014)

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ), στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της και στην προσπάθεια ενίσχυσης της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης καθώς και της υποστήριξης των εκπαιδευτικών δράσεων στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, διοργάνωσε κατά τη χρονική περίοδο από 31 Ιουλίου έως 12 Αυγούστου 2014 στη Θεσσαλονίκη, Πιλοτικό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Ομογενών Δασκάλων Ελληνικής Γλώσσας από την Ουκρανία τη Ρωσία, την Αρμενία, το Καζαχστάν και τη Γεωργία.
... Διαβάστε περισσότερα

«Επίσκεψη αντιπροσωπίας ΚΕΔΕ στην Στοκχόλμη στο πλαίσιο επιμορφωτικών επισκέψεων και ανταλλαγών με την Ένωση Δήμων Σουηδίας» (30-7-2014)

Την αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ( ΚΕΔΕ ) υποδέχθηκε στη Σόλνα της Σουηδίας ο πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης και Δημοτικός Σϋμβουλος του Δήμου Σόλνα , Γιώργος Κοντορίνης
... Διαβάστε περισσότερα

«Επαναλειτουργία του Δικτύου Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης-1η τηλεσυνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου» (26-6-2014)

Μετά από ένα χρόνο συνεδριάζει η Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου, για να αποφασίσει τις διαδικασίες της εκλογής νέας Σ.Ε., μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, μέχρι το τέλος του 2014.
... Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρώθηκαν οι Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές στην Ελλάδα (26-5-2014)

Ολοκληρώθηκαν με την επαναληπτική ψηφοφορία της Κυριακής 25 Μαίου μαζί με τις Ευρωεκλογές, οι εκλογές για την ανάδειξη των 13 Περιφερειαρχών και των 325 Δημάρχων στην Ελλάδα.
... Διαβάστε περισσότερα

Tην ώρα που η Ουκρανία φλέγεται, ο Απανταχού ελληνισμός παραμένει στο ψυγείο
(22-5-2014)

Αυτή την χρονική περίοδο, που για ορισμένους όλα «πάνε καλά», μια έντονη ανησυχία διακρίνεται στον ορίζοντα, στο μεγαλύτερο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, ιδιαίτερα του ελληνισμού «έκτος των τειχών», κάτι που μας κάνει σοβαρά να προβληματιζόμαστε.
... Διαβάστε περισσότερα

Προέχει η ασφάλεια των ομογενών μας στην Ουκρανία (7-5-2014)

«Πάνω από όλα, για εμάς προέχει η ασφάλεια των ομογενών. Αυτό επισημαίνω και ζητάω πάντα από τις διπλωματικές μας Αρχές στην Ουκρανία, στην καθημερινή μου επικοινωνία μαζί τους» απάντησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, στην έκτακτη συνεδρίαση της ειδικής Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς στη Βουλή.
... Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση του βιβλίου ο «Σουηδός Δήμαρχος» (7-4-2014)

Στη Θεσσαλονίκη και στη Νάουσα θα γίνουν οι δύο πρώτες παρουσιάσεις του νέου βιβλίου του Γιώργου Λογοθέτη ο «Σουηδός Δήμαρχος».
... Διαβάστε περισσότερα

Εκπρόσωποι οργανώσεων αποδήμων με επικεφαλής τον Ευρωβουλευτή Γιώργο Χατζημαρκάκη, διοργάνωσαν συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Γλυπτοθήκη του Μονάχου για την επιστροφή των ελληνικών πολιτιστικών θησαυρών (4-4-2014)

Την επιστροφή των ελληνικών γλυπτών και των πολιτιστικών θησαυρών στην Ελλάδα ζήτησαν εκπρόσωποι του απόδημου ελληνισμού με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή και Πρόεδρο των Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών Γιώργο Χατζημαρκάκη, με συμβολική εκδήλωση που διοργάνωσαν χθες έξω από την Γλυπτοθήκη του Μονάχου, όπου φιλοξενούνται, μεταξύ άλλων, τμήματα από τα γλυπτά του ναού της Αφαίας, στην Αίγινα, οι λεγόμενοι «Αιγινήτες».
... Διαβάστε περισσότερα

Παράσημο του Τάγματος της Αξίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στο πρώην Πρόεδρο της Σ.Ε. του Δικτύου, Γρηγόρη Ζαρκάδα (20-1-2014)

Με το παράσημο του Τάγματος της Αξίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο πρώην Πρόεδρος της Σ.Ε. του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, Γρηγόρης Ζαρκάδας, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στην υποστήριξη των μεταναστών.
... Διαβάστε περισσότερα

Απαραίτητη η προετοιμασία πριν τη «μετανάστευση» (15-4-2013)

Oι ομογενείς της Γερμανίας βρίσκονται συνεχώς αντιμέτωποι με αιτήματα νεοφερμένων συμπατριώτων που ψάχνουν να βρουν μία καλύτερη τύχη στην Γερμανία.
... Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε περισσότερα Νέα του Δικτύου

-